Hangszeressss

Hangszeres élményprogram gyerekeknek

2016 június második hetében a Roland Zenegaléria Hangszerbolt és a Roland East Europe Kft támogatásával indítjuk útnak zenei élményprogramunkat négy helyszínen. A zenei nevelés iránt nyitott iskolákban közel három órás program keretében képzett profi zenészek segítségével egy rövid koncertet követően hangszerbemutatót és “hangszersimogatót” szervezünk.

A hangszerbemutató során a gyerekek megismerhetik a könnyűzene alaphangszereit, a különböző hangszerek legfontosabb tulajdonságait, a zenei produkcióban betöltött szerepüket. Feltehetik kérdéseiket, beszélgethetnek a zenészekkel. A bemutatót követően  “hangszersimogató” keretében birtokba vehetik, megszólaltathatják a kiállított zongorákat, dobokat és  gitárokat.

Minden iskolában a program a bemutatóval kapcsolatos játékkal zárul. A programra regisztrált gyerekek között egy akusztikus gitár és a hozzá kapcsolódó 10 alkalomból álló hangszeres oktatásra szóló bérlet is gazdára talál.

Célunk, hogy a programmal a gyermekeknek közvetlen zenei élményt nyújtsunk, és kedvet kapjanak a zenetanuláshoz, mert a “zene az kell…“