Bemutatkozás

“a zene az kell, hogy ne vesszünk el…”

A zene egy csoda a hangszeren játszó és a zenét hallgató számára is. A hangszerek megismerésével, megszólaltatásával lehetőségünk nyílik, hogy örömet szerezzünk önmagunknak, családunknak és barátainknak is. A zenével hatalmas lendületet, magabiztosságot, elhivatottságot nyerhetünk az előttük álló feladatok elvégzéséhez. A megszerzett, magunkba szívott pozitív tulajdonságokat tovább adhatjuk a környezetünknek.

Tudományos kutatások alapján a zenei nevelés nagyon sok pozitív változást hoz  a gyermekek életében is, segíti az olvasási- és beszédkészségük fejlődését. A zenének kedvező hatása van az agyműködésre, segíti a tanulást. A zenetanulás pozitívan hat a kreativitásra, az intelligenciára, kiegyensúlyozottá tesz. Jótékony hatással van a memóriára, a koncentrálóképességre és nem utolsó sorban valós alternatívát nyújt a szabadidő hasznos eltöltésére.

Alapítványunk létrehozásával elsősorban az volt a célunk, hogy minél több fiatal számára megteremtsük a zenéhez fűződő változatos kapcsolat lehetőségét és ezzel egy tartalmasabb,  jobb minőségű életet tegyünk számukra  elérhetővé.

Munkánk során törekszünk, hogy a gyermekek, fiatalok számára a hangszer közelsége, az élő zene nyújtotta élmény természetessé váljon. Segítséget nyújtunk azoknak a családoknak, ahol a zenélni vágyó gyermek taníttatása, a hangszerek megvásárlása a család szerényebb anyagi körülményei miatt nehézségbe ütközik.

A nevelőotthonokban, gyermekotthonokban élő gyermekek számára zeneszobákat alakítunk ki, így mindennapi életük részévé válik a hangszerek megszólaltatásának szépsége.

 

Alapítványunk célul tűzte ki, olyan alternatív oktatási anyagok létrehozását, mellyel az egyébként száraznak és nehéznek tűnő zeneelméleti feladatok játékosan, könnyen megtanulhatóvá válnak. Mindenki számára – életkortól függetlenül-  lehetőséget szeretnénk teremteni, hogy a zenével kapcsolatos álmait, vágyait valóra válthassa!

Az élőzenét, a hangszeres játékot előtérbe helyezve, népszerűsítve kutatjuk fel és támogatjuk a tehetséges és szorgalmas, zene iránt érdeklődő gyerekeket.

Alapítványunk tagjaival elköteleztük magunkat az élőzene népszerűsítése, az alternatív hangszeres oktatás, a tehetségkutatás, a tehetséggondozás fontossága iránt és hiszünk ennek  társadalmunkra gyakorolt hosszú távú pozitív hatásaiban, eredményeiben.

Ha sikerült felkeltenünk az érdeklődésed, nézz körül az oldalunkon!

A céljaink megvalósításához Rád is szükségünk van, mert a zene az kell…